Меденки без глутен

Ароматът на меденки с канела е аромат на празник. Ако и вие обичате тези вкусни дребни сладки, то е време да си ги приготвите сами. Ето колко е лесно.

Необходими продукти:
1 яйце
1/ 2 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена чаша слънчогледово олио
1 супена лъжица кисело мляко, смесена с 1/2 чаена лъжичка сода
1 супена лъжица канела
3, 4 супени лъжици мед
безглутеново брашно (колкото поеме) до получаване на меко тесто - аз използвах брашна от ориз и просо 1:1

Начин на приготвяне:
Комбинирайте всички съставки (без брашното) в голяма купа и ги разбъркайте. После започнете постепенно да добавяте избраните брашна (без глутен) докато достигнете хомогенна смес - меко тесто.Разточете тестото, изрежете фигурки с избраните формички и ги наредете в тава, покрита с кухненска хартия.
Оставете меденките да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса (докато добият апетитен загар).
Насладете се на хрупкавите  сладки с чаша кафе или ароматен чай!!! Добър апетит!!!

Коментари