Пригответе салата Капрезе бързо и лесно с тези 3 домакински хитрини

Капрезе е вкусно и здравословно италианско ястие и една от любимите ми салати, която традиционно включва розови домати, моцарела и ароматен босилек. Вижте 3 съвета, които ще ви помогнат за по-бързото й приготвяне.

Първо ще ви покажем как да обелите по - лесно и бързо домат. За целта направете

Х-образен разрез в долната му част. После го потопете в кипяща вода за около 10-15
секунди. През това време обвивката му ще започне сама да се "съблича" по краищата на
разреза. Изчакайте домата да изстине и ще отстранете обелката с лекота. (Разбира се, ако
искате да споделите вкусната салата с приятели,  ще ви трябват  повече доматки.)


Колкото и да ви е чудно, конецът за зъби е ефективно средство за разрязване на
моцарела. За разлика от ножа, той действа по-фино и помага за оформянето на равномерни кръгчета. За да ви е още по-лесно, предварително замразете мекото сирене за около 15 минути.


За по–бързото нарязване на босилек пък, навийте листенцата на фунийка и действайте. А ако нямате пресни листа, добавете изсушен босилек. Аз обичам да добавям и вкусно босилеково песто.
А тази  богата салата Капрезе е върху канапе от зелена салата. Към нея има добавено и вкусно червено цвекло. Да не забравяме и чаша подбрано вино. Остава само да добавите зехтин, лимонов сок и сол на вкус, да сервирате и да се насладите на уникалния вкус на италианската кухня.

Коментари