Салата от червено цвекло и моцарела

Някъде в моя блог вече ви споделих, че обожавам салата Капрезе и ви издадох 3 лесни  трика, с чиято помощ да я приготвите мигновеното. Рецептата за нея идва от остров  Капри и се свързва с цветовете на продуктите, които са като багрите на италианското  знаме – червен, бял и зелен.

И тъй като цветните салати са ми фаворит.... реших да включа тези цветове в тази вкусна и полезна салата от мариновано цвекло, моцарела и зеленинки.



Необходими продукти:
  • 2 глави варено цвекло (може да купите готово от Лидл)
  • Моцарела около 100 грама
  • Листенца пресен босилек или щипка изсушен босилек 
  • Зехтин и сол на вкус
Начин на приложение:  Нарежете цвеклото на рингове и отгоре наредете резенчета моцарела. Поръсете със зехтин и босилек.
Аз добавих и малко див чесън (сминдух) и открих, че вкусът му се комбинира перфектно с италианското сирене. За празник на сетивата ви...добавете и чаша охладено бяло вино.
Добър апетит!

Коментари