Как се консервират яйца с помощта на червено цвекло?


Освен, че радват окото, тези яйца притежават сладко кисел вкус, който ги прави изключително апетитна разядка. Ето как да ги приготвите.

снимка: siamagazin.com

За целта сварете яйцата, след което ги охладете и обелете. (под течаща вода ще стане по-лесно и бързо).

Необходими продукти:
яйца - колкото толкова
1 голяма глава червено цвекло (или 250 грама нарязано червено цвекло (консерва)
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша ябълков оцет

Начин на приложение:
Изсипете оцета и захарта в малка тенджерка и загрейте на котлона, докато захарта се разтопи.
Добавете червеното цвекло и разбъркайте.
След това поставете яйцата в съд с херметическо затваряне и ги полейте с маринатата, докато е още гореща. Важно е добре да ги покриете.
Затворете буркана и го оставете в хладилник. Съхранявайте поне 2 дни преди консумация.
Вече имате подръка вкусна, здравословна закуска. Добър апетит!

Коментари