Обичате ли тиквички? Пържените тиквички са традиционно лятно ястие, което често присъства на родната трапеза.
Вижте как да замените познатата рецепта за приготвянето им с по–здравословна алтернатива, която ще ви спести пърженето.
Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки ивици (около 0.5 - 1 см.), подсолете ги на вкус и ги оставете да престоят няколко минути, за да омекнат.
След това ги оваляйте в комбинация от брашно, галета и червен пипер, наредете ги в намаслена тава (покрита с хартия за печене) и ги поръсете с копър по желание. Може да ги напръскате с малко олио или зехтин, за да не се получат много сухи. Печете зеленчуците във фурната докато добият хрупкава златиста коричка.
По този начин ще се насладите на вкуса на тиквичките, като в същото време си спестите пърженето, което не е много приятно домакинско занимание. По желание при сервирането може да добавите към хрупкавите тиквички и млечен сос (чеснов) . Добър апетит!
Вижте как да замените познатата рецепта за приготвянето им с по–здравословна алтернатива, която ще ви спести пърженето.
Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки ивици (около 0.5 - 1 см.), подсолете ги на вкус и ги оставете да престоят няколко минути, за да омекнат.
След това ги оваляйте в комбинация от брашно, галета и червен пипер, наредете ги в намаслена тава (покрита с хартия за печене) и ги поръсете с копър по желание. Може да ги напръскате с малко олио или зехтин, за да не се получат много сухи. Печете зеленчуците във фурната докато добият хрупкава златиста коричка.
По този начин ще се насладите на вкуса на тиквичките, като в същото време си спестите пърженето, което не е много приятно домакинско занимание. По желание при сервирането може да добавите към хрупкавите тиквички и млечен сос (чеснов) . Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар