Тирамису с бишкоти

Тирамису е изкусителен италиански десерт, който се приготвя от напоени с кафе бишкоти и маскарпоне. Вижте как да го приготвите.

Необходими продукти:
250 грама бишкоти
1/2 килограм маскарпоне
150 грама захар
6 жълтъка
3 белтъка
50 милилитра коняк/ром
100 милилитра кафе еспресо
30 грама какао
Начин на приготвяне:
  • За да направите перфектен белтъчен крем, разбийте белтъците докато получите пухкав сняг.Оставете го в хладилник.
  • В друг съд разбийте жълтъците със захарта докато получите гъста смес. Към нея прибавете маскарпоне и разбъркайте с кухненска тел докато получите гладък и пухкав крем. Комбинирайте го с разбитите  белтъци, разбъркайте внимателно с шпатула (бъркайте само в една посока, за да не развалите обема на крема). Оставете получената смес в хладилник за няколко минути.
  • Използвайте това време, за да приготвите ароматната смес за топене на бишкотите. За целта смесете коняка/рома и горещото еспресо в малка купа. Потопете всяка бишкота (и от двете страни) в тази течност и ги подредете в тава. Залейте с крем първия слой бишкоти, загладете с лъжица и продължете така до изчерпване на количествата, като е важно да завършите десерта със слой крем.

Тирамисуто се поставя в хладилник за няколко часа, а след това се поръсва обилно с какао. Сервирайте и се насладете на десерта! Добър апетит!


Коментари