Вижте как да си приготвите вкусен и ароматен тиквеник с ядки, стафиди и канела.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Настържете тиквата в подходящ съд и добавете захарта, канелата, стафидите и орехите. Разбъркайте всичко добре.
Разстелете корите. Вземете една кора, капнете върху нея малко олио, наредете от плънката в единия й край и завийте. Наредете навитите кори в тава, намазана с малко олио и сложете тиквеника да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20-30 минути. След като изстине може да го поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
Необходими продукти:
- 500 грама тиква
- 200 грама кафява захар
- 100 милилитра слънчогледово олио
- орехи, стафиди и канела на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете тиквата в подходящ съд и добавете захарта, канелата, стафидите и орехите. Разбъркайте всичко добре.
Разстелете корите. Вземете една кора, капнете върху нея малко олио, наредете от плънката в единия й край и завийте. Наредете навитите кори в тава, намазана с малко олио и сложете тиквеника да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20-30 минути. След като изстине може да го поръсите с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар