Авокадо с амарант, маслини и спанак

Не само свежа и вкусна, но и полезна - представяме ви лесна рецепта за салата от авокадо, амарант, маслини и спанак. Амарантът е съкровищница от полезни хранителни вещества - протеини, въглехидрати, рибофлавин, желязо, магнезий и фолиева киселина.  В състава му влизат още и витамините А, В6, С и К. Ето как да я приготвите. 

Необходими продукти:
1 авокадо
1 чаена чаша сварен амарант
1/2 глава лук (или пресен лук)
1 шепа бейби спанак 
5 черни маслини
зехтин, хималайска сол и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете амаранта, отцедете го и го оставете да изстине. После нарежете лукът на ситно и авокадото на малки кубчета. В голяма купа смесете варивото, зеленчуците и подправките. Разбъркайте добре, украсете с маслините и сервирайте!
Добър апетит!

Коментари