1/2 кг. картофи
1 стрък праз
150 грама шунка/ бекон (по желание)
150 грама сирене
1 стрък праз
150 грама шунка/ бекон (по желание)
150 грама сирене
30 гр. масло
2 яйца и прясно мляко за заливка
50 грама кашкавал
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. мащерка
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, сваряват и нарязват на кубчета. Празът се нарязва ситно и се задушава на слаб огън с маслото. Смесете продуктите в тавичка и добавете шунката, също нарязана на кубчета. Разбийте яйцата, добавете прясното мляко, солта и мащерката. С получената смес се заливат продуктите в тавата. Накрая поръсете с настърган кашкавал и сложете огретена да се пече в предварително загрява фурна на температурата от 200 градуса. След като коричката се зачерви, ястието е готово за сервиране. Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар