Крем супа от моркови и сладък картоф

Необходими продукти:

500 грама моркови

1 глава лук

50 грама краве масло

50 грама настърган пармезан (топено сирене)

100 милилитра прясно мляко

1 сладък картоф

Сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете морковите и лука и ги задушете в тенджера със загрятото масло. Зеленчуците се задушават под капак, докато поомекнат, след което към тях се добавя нарязания сладък картоф и вода, колкото да покрие зеленчуците. Оставете ги да врат докато морковите омекнат напълно. Накрая овкусявате със сол и черен пипер по желание, добавяте топеното сирене и млякото и пюрирате с пасатор. Ако супата е прекалено гъста може да добавите вода до получаване на желаната консистенция.
Сервирайте с хрупкави крутони, сметана или натрошено сирене.

 


Коментари