Необходими продукти:
500 грама моркови
1 глава лук
50 грама краве масло
50 грама настърган пармезан (топено сирене)
100 милилитра прясно мляко
1 сладък картоф
Сол и черен пипер на вкус
500 грама моркови
1 глава лук
50 грама краве масло
50 грама настърган пармезан (топено сирене)
100 милилитра прясно мляко
1 сладък картоф
Сол и черен пипер на вкус
Начин на
приготвяне:
Почистете и
нарежете морковите и лука и ги задушете в тенджера със загрятото масло. Зеленчуците се задушават под
капак, докато поомекнат, след което към тях се добавя нарязания сладък картоф и
вода, колкото да покрие зеленчуците. Оставете ги да врат докато морковите омекнат
напълно. Накрая овкусявате със сол и черен пипер по желание, добавяте
топеното сирене и млякото и пюрирате с пасатор. Ако супата е прекалено гъста
може да добавите вода до получаване на желаната консистенция.
Сервирайте с хрупкави крутони, сметана или
натрошено сирене.
Коментари
Публикуване на коментар