Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз
- 1 чаена чаша орехи
- 2 яйца
- Магданоз, сол и черен пипер на вкус
За панировката:
- 1 кафена чаша брашно
- 1 кафена чаша галета
- 1 яйце
За соса: кисело мляко, майонеза и чесън
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вода (3 чаени чаши) и след като изстине, прибавете смлените орехи, яйцата и подправките. Разбъркайте добре сместа и от нея оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в панировката и ги изпържете в сгорещено олио. Алтернативно наредете кюфтетата в тавичка и печете до златисто. Сервирайте ги топли като добавите чесновия сос.
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вода (3 чаени чаши) и след като изстине, прибавете смлените орехи, яйцата и подправките. Разбъркайте добре сместа и от нея оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в панировката и ги изпържете в сгорещено олио. Алтернативно наредете кюфтетата в тавичка и печете до златисто. Сервирайте ги топли като добавите чесновия сос.
Коментари
Публикуване на коментар