Орехови кюфтенца с чеснов сос


Необходими продукти:
  • 1 чаена чаша ориз
  • 1 чаена чаша орехи
  • 2 яйца
  • Магданоз, сол и черен пипер на вкус 
За панировката:

  • 1 кафена чаша брашно
  • 1 кафена чаша галета
  • 1 яйце
За соса: кисело мляко, майонеза и чесън

Начин на приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вода (3 чаени чаши) и след като изстине, прибавете смлените орехи, яйцата и подправките. Разбъркайте добре сместа и от нея оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в панировката и  ги изпържете в сгорещено олио. Алтернативно наредете кюфтетата в тавичка и печете до златисто. Сервирайте ги топли като добавите чесновия сос.

Коментари